16-17 NOVEMBER 2024

Barnen till de överlevande från Förintelsen har ibland kallats för den stumma generationen. Men nu börjar flera barn till överlevare dela sina erfarenheter i olika former. En skrev en bok, en annan spelar en teaterpjäs, en tredje initierade en grupp som nu skrivit berättelser, redo att gå ut till skolor och till organisationer. På Limmud möts de i ett samtal om det viktiga och det svåra med att berätta.

 

Sessionshållare

Sylvia Freund är läkare och barn till två överlevande från Förintelsen samt grundare av föreningen Förintelsens Röster, en berättargrupp där andra generationens överlevare går ut och föreläser.

Eva Dällerud är pensionerad teaterpedagog från Karlskoga och aktiv i Teaterföreningen Lyset sedan 1986, som skådespelare och regissör.

Tommy Ringart är ordförande i Föreningen förintelsens överlevande och arbetade tidigare som journalist och kommunikationschef.

Eva Grossman är läkare och och har skrivit en bok om sin mors familj under förintelsen i Baltikum. Huvudpersonen är mormodern och boken är baserad på hennes anteckningar skrivna på jiddisch.

 

Foto: David Grossman (Grossman), Eget (Freund, Dällerud), Okänt (Ringart)

 

0 kr