FAQ LIMMUD STOCKHOLM 2024

Vad betyder Limmud?
Limmud kommer från hebreiska och betyder lärande.

Finns det shabbat gudstjänst på fredagen innan Limmud? 
Vi brukar ha en Limmud-gudstjänst i stora synagogan dit alla är välkomna.

Håller Limmud Shabbat?
Limmud startar efter shabbat med havdala och invigning på lördag em.

Hur blir jag volontär?
Genom att anmäla ditt intresse här eller till michaela@limmud.se.

När är Limmud 2024?
16 och 17 november 2024

När startar biljettförsäljningen?

Från och med 8 september kan man köpa biljetter fram till ca en veckan innan eventet. Därefter sker biljettförsäljning på plats i entrén till ett något högre biljettpris. Köper man biljett före den 1 november är priset rabatterat.

Vad kostar Limmud Stockholm?

Man kan köpa biljett för en av dagarna eller för hela helgen. I alla biljetter ingår en smörgås som är kosher. Köper man biljett före den 1 november är priset rabatterat.

Fram till 31 oktober

HELGPRIS

645 kr för vuxna (845 kr efter den 1 november, 985 kr efter den 10 november)
140 kr för ungdomar till och med 30 år (210 kr efter den 10 november)

 

DAGSPRIS, LÖRDAG ELLER SÖNDAG
545 kr för vuxna (645 kr efter den 1 november, 715 kr efter den 10 november)
140 kr för ungdomar till och med 30 år (210 kr efter den 10 november)

 

Är maten som serveras kosher?

Ja

Hur köper jag biljett?
Det gör du på vår hemsida på limmud.se. Passa på innan 1 november då priset är lägre.

Kan jag komma dit utan biljett?
Absolut. Du kan köpa biljett vid entrén och du missar våra nyhetsbrev med viktig information innan eventet.

Jag ska föreläsa, behöver jag biljett?
Är du inbjuden av oss så bjuder vi dig på inträdet för hela eventet.

Får jag ta med mig min partner/ en gäst om jag föreläser?
Självklart, om din partner/gäst köper en biljett. Vi har tyvärr inte möjlighet att bjuda alla sessionshållares anhöriga.

Var sker Limmud?
På grund av säkerhetsskäl så kan vi tyvärr inte gå ut med informationen i våra kanaler om var vi ska vara, utan vi meddelar er när ni har köpt er biljett, men lokalen är i centrala Stockholm.

Varför kan jag inte få en adress innan eventet?

På grund av säkerhetsskäl kan vi tyvärr inte gå ut med denna information i breda kanaler. De som köper biljett får dock information om plats i god tid före eventet. Det vi kan säga är att lokalen är i centrala Stockholm.

Finns det en app?

Absolut. Information om var och hur du laddar ner den får du via våra sociala media-kanaler, infobrev samt vid biljettköp.

Finns det programhäfte som jag får på plats?

Nej, men däremot en smidig app med all tänkbar information. Sedan 2019 erbjuder vi enbart digital programinformation, då det är mer praktiskt och hållbart.

När släpps programmet?

Ett preliminärt program släpps i mitten av oktober, men ändringar kan ske fram till eventet. Den senaste informationen finns alltid på hemsidan och i appen.

Vilka arrangerar Limmud Stockholm?

Limmud Stockholm arrangeras av styrelsen och volontärer. Allt arbete inom Limmud Stockholm sker på ideell basis. Du kan läsa mer om styrelsen under Styrelsen.

Är Limmud religiöst?

Nej. Limmud är en ideell, oberoende verksamhet vars främsta syfte är att skapa gemenskap utifrån judiskt lärande – var och en utifrån sin egen judiska resa. Verksamheten är baserad på principerna om demokrati, jämställdhet, öppenhet och inkludering.

Är Limmud politiskt?

Nej. Limmud är en ideell, oberoende verksamhet vars främsta syfte är att skapa gemenskap utifrån judiskt lärande – var och en utifrån sin egen judiska resa. Verksamheten är baserad på principerna om demokrati, jämställdhet, öppenhet och inkludering.

Har Limmud några sociala kanaler?

Absolut, följ oss gärna på Instagram  och Facebook.

Vad är Limmuds värderingar?

Limmud är en ideell, oberoende verksamhet vars främsta syfte är att skapa gemenskap utifrån judiskt lärande – var och en utifrån sin egen judiska resa. Limmud Stockholm är ett event där deltagarna erbjuds en fysisk mötesplats och ett brett program av sessioner inom judiska ämnen. Verksamheten är baserad på principerna om demokrati, jämställdhet, öppenhet och inkludering.

Genom Limmud erbjuds deltagare ta ytterligare ett steg på sin judiska resa genom att ta del av några av världens mest dynamiska judiska sessionshållare och artister. Sessionerna omfattar en rad olika utbildningsstilar – föreläsningar, workshops, textstudier, film, meditation, diskussioner och utställningar. Tanken är att det ska finns något för alla, oavsett nivå av judisk kunskap eller engagemang för det judiska livet.

Finns det säkerhet på plats?

Ja

Är Limmud svenskt?

Limmud Stockholms första event var 2008. Men Limmud som idé är betydligt äldre än så och har sitt ursprung i Storbritannien 1980. Under de 40 år som Limmud har verkat har det tillkommit fler än 80 Limmud-grupper runt om i världen – från Bogotá till Peking, från Jerusalem till Johannesburg, från Moskva till Mar del Plata, från Nya Zeeland till USA.

Vilka språk sker Limmud på?

Sessionerna sker på svenska eller engelska, vilket framgår av programmet.

Jag ångrar mig/har blivit sjuk, kan jag få tillbaka mina pengar?

Biljetten är inte återbetalningsbar, däremot kan du lämna den vidare och meddela oss på info@limmud.se senast den 10 november.

Jag har köpt en dag men vill gå två dagar, hur gör jag?

Det går bra att köpa till en dag. Meddela infodisken på plats för hjälp med detta.