18-19 NOVEMBER 2023

Med avstamp i radiodokumentären ”de anonyma” utforskar vi minne och glömska ur ett konstnärligt, psykoanalytiskt och judiskt perspektiv. Möt den prisbelönte radiodokumentärmakaren Bengt Bok vars berättelse om ett koncentrationsläger norr om Berlin bygger på det anonyma, genomskinliga och namnlösa – i kontrast till den judiska traditionen där rösterna ekar ”glöm oss aldrig och ge dem evigt namn”.

 

Sessionshållare

Bengt Bok är dokumentärfilmare, radiojournalist och professor på Stockholms konstnärliga högskola. Han har bland annat gjort radiodokumentärerna Requiem från en kyrkogård och den omtalade Inferno. 2015 tilldelades Bengt Bok den internationella utmärkelsen, Featured Global Expert of the Year. Journalist and Documentary film director.

Peter Jansson är författare, filosof, privatpraktiserande psykoterapeut och psykoanalytiker med freudsk, lacaniansk och existensfilosofisk inriktning. Hans forskning rör sig i skärningspunkten mellan psykoanalys och kultur och han har tidigare utkommit med boken Själens krypta: Några tankar om Karin Boyes Kris (2018). Just nu slutför Peter en bok om filmskaparen Krzysztof Kieślowski.

Netta Frister Aaron är scenkonstproducent med mer än 20 års erfarenhet av produktioner för olika kulturinstitutioner i Stockholm, däribland konserter, teater, festivaler, samtal och internationella gästspel – gärna genreövergripande, flerkulturellt och så ofta som möjligt judisk och israelisk kultur. Idag verksam på institutionen för scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola.

 

Foto: Roland Sterner (Bok), Egna (Jansson & Aaron))

0 kr