16-17 NOVEMBER 2024

Mina resor i IS-svenskarnas spår

Prisbelönade svt-journalisten Sanna Klinghoffer berättar om möten med IS svenskar i kalifatet, på flyktingförläggningar och runtom i Sverige.

Vilka är IS-svenskarna och hur ser hotbilden ut nu i framtiden efter kalifatets fall?

Med stort personligt mod och imponerande uthållighet berikar hon journalistiken med berättelser som skakar om och berör-
Under de senaste åren har Sanna Klinghoffer specialiserat sig på att följa svenskar som anslutit sig till terrorsekten IS. Hon har gjort flera avslöjande dokumentärer och skakande reportage, senast om IS-svenskar som är fast i läger och nu vill återvända till Sverige.
Hon samtalar med frilansjournalisten Sharon Jåma.

Sanna Klinghoffer är journalist vid Sveriges Television. De senaste åren med specialisering på radikalisering, terrorism och Islamiska Staten. Var för ett halvår sedan i Syren och träffade svenska tillfångatagna IS-anhängare. Gjort dokumentären ”Ensamma mot IS” om en ung flicka som lurades till IS av sin pojkvän. Tidigare bakgrund inom grävande journalistisk. Var med och startade SR:s första grävprogram Kaliber, arbetade sedan som redaktör på Uppdrag Granskning i sex år, för att nu mest verka som reporter.

0 kr