16-17 NOVEMBER 2024

När du är mellan anden och handen. Om tzedaka och schnorrande.

Ge – men till allt och till alla? Det kan och vill jag inte. I våra huvuden – och plånböcker – rör vi oss mellan generositet och begränsningar. Judendomen lyfter givandet i teorin men praktiken kan vara knepigare. Kan rabbinen och insamlaren hjälpa mig? En stunds generositet – med tankar och praktiker (helt utan swishande)!

Naturens rättigheter och judendom

Folkmord (genocide) blev ett brott efter andra världskriget. Kan det hända att tiden nu har kommit till att göra “ecocide” till ett brott i en värld som lider av storskalig miljöförstöring? Och vilken är kopplingen till judendomen?

Lyssna på ett samtal mellan moderatorn Daniel Pargman (forskare), Pella Thiel (ordförande i End Ecocide Sweden och expert i FN:s Harmony with Nature Program) och Mattias Amster (rabbin i Stockholm).

Mattias Amster är född och uppvuxen i Stockholm, studerade till att bli rabbin i 8 år i Jerusalem, sedan arbetade han som rabbin i Portland, OR. Nu har han äran att vara Stockholms judiska församlings ortodoxa rabbin. Bor i Stockholm med sin fru Esther, och barnen Gita, Shmuel och Noam.

Foto: Karl Gabor

0 kr