16-17 NOVEMBER 2024

Hur låter Lille katt på jiddisch? Georg Riedel och Sarah Schulman påbörjade för två år sedan arbetet med att skapa en ny viskanon på jiddisch. Med Salomon Schulman, Sofia Berg-Böhm och Channa Riedel har de skapat en visskatt som utmynnar i en turné och en sångbok.

 

Sessionshållare

Sarah Schulman är jiddischist, författare, bokförläggare, producent och styrelsemedlem i Jiddischsällskapet i Stockholm. Hon har skrivit barnboken Dos Nisele/Nöten (2015) på jiddisch och svenska och skriver om jiddischkultur för olika tidskrifter.

Sofia Berg-Böhm är sångerska och skådespelare. Hon har medverkat i uppsättningar på bl.a. Stockholms Stadsteater, Malmö Opera, Unga Klara och Teater Tribunalen. Som sångerska har hon profilerat sig inom judisk och arabisk musik i banden Sirocco, Östblocket, En Hyllning till Oum Kulthoum och Shaerat. Sofia läser återkommande Dagens Dikt i P1 och tilldelades 2017 Kungliga Musikaliska Akademins Folkmusikpris.

Channa Riedel är sångare, kompositör och kulturskribent. Har publicerat essäer, kritik och krönikor i bl.a. Arbetaren och Expressen. Medlem i sjumannabandet Beloveds som 2019 släppte skivan ”Så tar natten dig åter”, influerad av progg, jazz, visa och kabaré.

 

Foto: Simon Rydén (Riedel), Kalle Kahnlund (Berg-Böhm) Eget (Schulman)

0 kr