16-17 NOVEMBER 2024

”Jag ber dig skriva om detta!” Beställningen kom från Susanne Markos far och skulle resultera i den hyllade Operaföreställningen Löftet – en berättelse om kärlekens oövervinnerliga kraft. Löftet bygger på den sanna berättelsen om Susanne Markos föräldrar som förälskade och nygifta deporterades från Ungern till Auschwitz där de skiljdes åt – men som mot alla odds kunde återförenas efter befrielsen. Hör om de levande och de dödas kör – och om att hantera en judisk identitet.

 

Sessionshållare

Susanne Marko är dramatiker, dramaturg, dramapedagog och regissör. Hon har även arbetat som teaterkritiker på Dagens Nyheter i tio år och skrivit ett antal bilderböcker. Löftet är hennes första operalibretto.

Philip Zandén är en välkänd regissör och skådespelare. Han slog igenom 1981, som Amadeus på Stockholms stadsteater där han fortfarande verkar. Han har även varit chef för Malmö Opera 1998-1999. Bland hans filmer kan nämnas ”Bröderna Mozart”, ”Pensionat Oskar” och ”Albert Speer”. Han har även mottagit den kungliga medaljen Litteris et artibus.

Netta Frister Aaron är scenkonstproducent med mer än 20 års erfarenhet av produktioner för olika kulturinstitutioner i Stockholm, däribland konserter, teater, festivaler, samtal och internationella gästspel – gärna genreövergripande, flerkulturellt och så ofta som möjligt judisk och israelisk kultur. Idag verksam på institutionen för scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola.

 

Foto: Okänd

0 kr