16-17 NOVEMBER 2024

Få musiker har arbetat så brett, händelserikt och varierande som Georg Riedel. Han har komponerat för jazzmusiker, barn, symfoniorkestrar och körer – allt ifrån balettmusik, opera, musikal, kyrkomusik. Georg Riedel föddes i Karlovy Vary (Karlsbad) i dåvarande Tjeckoslovakien och kom till Sverige vid fyra års ålder när hans familj flydde nazisterna. Sessionen utgår från boken ”Georg Riedel: jazzmusiker och kompositör” men kommer också kretsa kring hans relation till det judiska.

 

Sessionshållare

Georg Riedel är en av vår tids mest folkkära musiker och kompositörer med verk inom allt ifrån jazz, barnvisor, opera till körmusik – ännu aktiv med konserter och kompositionsuppdrag vid 88 års ålder.

Anne Kalmering Josephson är sångerska, skådespelerska, radioproducent och manusförfattare. Hon har varit engagerad i judisk musik sedan barndomen och uppträtt med folksånger på jiddisch, ladino och hebreiska. Anne har bl.a. producerat sagor på jiddisch för Sveriges Radio och medverkar regelbundet i Tankar för dagen, P1.

 

Foto: Noomi Riedel

0 kr