Mat är den faktor som har störst påverkan på vår planetära och mänskliga hälsa, och matindustrin genomgår just nu en radikal omställning med fokus på alternativa proteiner. I den här sessionen får vi lära oss om framtidens mat, smaka på de senaste svenska växtbaserade produkterna på marknaden och nysta i kopplingen mellan alternativa proteiner och judendom.
Sessionshållare
Jacqueline Dangoor Engdahl är nybliven egenföretagare inom food tech som har fram tills nyligen var ansvarig för ICAs initiativ ICA Växa – en långsiktig storsatsning på att öka andelen svenskproducerad, växtbaserad mat och gynna innovation inom livsmedelsbranschen.
Daniel Skavén Ruben är rådgivare kring framtidens mat för startups, acceleratorer och investmentbolag runt om i världen.
Paula Grossman är miljöaktivist och representant i Sverige för Ecopeace Middle East. Tidigare miljökonsulent, inriktad på övergången till växtbaserad kost, läromedelsförfattare samt lärare i jiddisch och svenska för invandrare.
Foto: Okänt