Limmud är ett helt volontärdrivet event och en organisation där vi får möjlighet att samarbeta med fantastiska människor.
Fastän själva Limmudeventet ”bara” finns under två dagar så är vi åtta eldsjälar i styrelsen som jobbar med detta året runt, helt ideellt.
Vi har dessutom programgrupper och administratörer som hjälper oss i det stora Limmudhjulet.

Vi har volontärer som tillsammans med oss jobbar hårt för att hitta otroliga personer som är sessionshållare, är filmskapare, är kockar, är människor med stenkoll på ekonomi, är kommunikativa genier, är starka i sinnet, är starka i kroppen och det är tack vare er som Limmud är vad det just är – ett av Nordens största judiska event och mötesplats.Jag har varit med ända från början och det är en fantastisk resa att får delta på. När vi slog upp portarna till det första Limmud Stockholm 2008 var det ca 350 deltagare att jämföra med Limmud Stockholm 2019 med ca 1,300 deltagare vilket var rekord. 2020 arrangerade vi Stockholms första eLimmud – ett helt digitalt event. 

Limmud Stockholm är en otroligt viktig plattform för hela det judiska Sverige och det är många som närmar sig Limmud utan att delta på andra judiska evenemang, det är en av mina drivkrafter. Jag lägger väldigt mycket av min tid på Limmud och det är både givande, roligt, viktigt, spännande, utmanande och en  förmån att få leda detta viktiga event så det är absolut värt varenda minut. Jag är på min ”judiska resa”, hoppas du finner din.
 
Jag heter Rita Salamon och är sedan 10 år tillbaka en stolt ordförande för Limmud.  
 


Sedan ungdomsåren har jag varit engagerad ideellt inom olika judiska verksamheter, först i Göteborg där jag växte upp, och senare i Stockholm.

Kombinationen av judiskt lärande, upplevelser och det sociala gör att Limmud är något alldeles speciellt. Därför är jag en del av Limmuds styrelse. 

Jag heter Helene Sommerfeld och är ansvarig för programdelen på Limmud. 

 

 

 

 


Under de senaste tjugo åren av mitt yrkesliv har jag arbetat med turism och resor. Nu är det dags för en annan resa – en resa för min judiska utveckling. Jag var på mitt första Limmud i november 2015 och blev fascinerad av alla de möjligheter som detta forum kan erbjuda. Idag sitter jag i styrelsen och så här kul har jag inte haft på länge. Trots omfattande arbetsuppgifter känns det som att den här verksamheten snarare skapar energi än förbrukar energi.

Jag heter Dennis Bederoff och är ansvarig för ekonomi- och finansieringsfrågor på Limmud.

 

 

 Jag var med på det första Limmud 2008 och minns den lyriska känslan av att något stort var på gång för judiskt liv i Sverige. Sedan dess har jag varit med som deltagare nästan varje år och har aldrig blivit besviken. Jag ser Limmud som en knutpunkt sjudande av judiskt liv och med näring åt så många delar av människors nyfikenhet och engagemang.  

Sedan 2017 har jag deltagit i programarbetet genom att tillsammans med andra deltagare skapa och utveckla programgruppen Jewcology. Detta år, 2021, blir mitt första i styrelsen.

Jag heter Cecilia Katzeff och är programansvarig på Limmud. 

 

 


Jag var på Limmud 2009 och gillade konceptet – ett smörgåsbord av talare från hela världen som lockar många deltagare. Jag valde olika ämnen som judendom, musik, språk och intervjuer med spännande människor. Efter ännu ett Limmud som deltagare blev jag volontär 2011. Jag jobbade under eventet och hann även gå på några sessioner. Det fortsatte varje år fram till 2016 när jag började hjälpa till att bygga appen ett par månader på hösten och senare även en databas som innehåller årets sessioner. Från och med 2020 är jag med i styrelsen på heltid.

Jag heter Peter Fischler och är IT-ansvarig på Limmud.

 

 

 


Ella Stern-Nejman är kommunikationsansvarig.

 


Henrietta Cahn är volontäransvarig.

 


Susanne Katz är administrationsansvarig.

 

 

Foton: Dennis Bederoff (2021)