Limmud är ett helt volontär-drivet event och organisation där vi får möjlighet att samarbeta med fantastiska människor.
Fastän själva Limmudhelgen ”bara” finns under två dagar så är vi åtta stycken eldsjälar i styrelsen som jobbar med detta året runt, helt ideellt.
Vi har dessutom programgrupper och administratörer som hjälper oss i det stora Limmudhjulet.

Vi har volontärer som tillsammans med oss jobbar hårt för att hitta otroliga föreläsare, är filmskapare, är kockar, är människor med stenkoll på ekonomi, är kommunikativa genier, är starka i sinnet, är starka i kroppen och det är tack vare er som Limmud är vad det just är – ett av nordens största judiska event och mötesplatser.


 

 

Här är 2019 års styrelsegrupp:

 

 

Jag har varit med ända sedan embryot av Limmud våren 2007. Vi jobbade hårt inför första Limmud i Stockholm november 2008. Sedan dess har Limmud bara ökat i antal deltagare och blivit både ett viktigt varumärke och en enormt viktig plattform för hela det judiska Sverige. Jag lägger väldigt mycket av min tid på Limmud och det är både givande, roligt, viktigt, spännande, utmanande och en  förmån att få leda detta viktiga event så det är absolut värt varenda minut. Jag är på min ”judiska resa”, hoppas du finner din. Jag heter Rita Salamon och är sedan 8 år tillbaka ordförande för Limmud Stockholm, en stolt sådan.

 

 

 

 

 

 

Min judiska resa började som barn till två överlevande vilka kom till Sverige från Polen efter andra världskriget. Under hela min uppväxt har jag varit aktiv i olika judiska föreningar och under årens lopp åkt ett oräkneligt antal gånger till Israel där jag har både nära vänner och familj.  I Limmud styrelse har jag varit aktiv sedan 2007 och förutom hållit sessions även haft olika roller som ansvarig för programgrupp, lördagsminglet, maten ( oj vej) och som läkare även medicinskt ansvarig. Jag heter Sylvia Freund och jag har ansvar för logistik och administration. Det är mycket som är fantastiskt med att vara en del i Limmud, inte minst att se våra förstagångs deltagare bli helt  begeistrade.

 

 

 

 

 

 

Fredrika Frenkiel

Som judinna uppvuxen utanför den judiska gemenskapen så visste jag inte hur jag skulle påbörja min ”judiska resa”.
I kokböcker? I filmer? I synagogan? Kanske inom musik eller i böcker? Vad är Glämsta och finns det andra “Frenklar“? Det fanns helt enkelt så många vägar att jag provade allt och fullkomligt förkovrade mig i all information som jag kunde hitta. Limmud Stockholm blev en mjuk inkörsport till det judiska livet i Sverige där jag i min egen takt kunde få en inblick och öka min kunskap utan att känna mig vilsen. Att få bidra till en plats där alla kan mötas och utbyta kunskap är en otroligt spännande uppdrag. Så här började en del av min ”judiska resa”. Jag heter Fredrika Frenkiel och är ansvarig för kommunikation i Limmud Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Sedan 5 år tillbaka är jag aktiv i Limmuds styrelse. I år arbetar jag ihop med Leo & Ivana och tillsammans skall vi skapa årets program. Vi hoppas att du kommer till Limmud och tar del av vårt ”judiska smörgåsbord ” av föredrag! Jag heter Heléne Sommerfeld och är program kordinator i Limmud Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

Under de senaste tjugo åren av mitt yrkesliv har jag arbetat med turism och resor. Nu är det dags för en annan resa – en resa för min judiska utveckling. Jag var på mitt första Limmud i november 2015 och blev fascinerad av alla de möjligheter som detta forum kan erbjuda. Idag sitter jag i styrelsen och så här kul har jag inte haft på länge. Trots omfattande arbetsuppgifter känns det som att den här verksamheten snarare skapar energi än förbrukar energi. Jag heter Dennis Bederoff och är ansvarig för ekonomi- och finansieringsfrågor i Limmud Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

För mig har det judiska alltid varit ett stort inslag i mitt liv. Från sådant som Hillelskolan, Glämsta, PGT och mycket mer har jag fått med mig mycket av det bästa i mitt liv. Därför har det fallit mig naturligt att vilja leva i och försöka bidra till att hålla upp det judiska som finns runtom oss. Efter att ha deltagit i tre Limmud med stor fascination tycker jag att det är väldigt kul att få vara en mer bidragande del av ett evenemang som jag njutit av till fullo varje gång jag fått uppleva det. Jag heter Theo Loefler och är ansvarig för Limmuds volontärer

 

 

 

 

 

 

 

Bara så sent som 2017 året var jag med om mitt första Limmud. Jag fick nys om det från bekanta och mitt intresse väcktes när jag fick höra vilka några av talarna skulle vara. Väl på plats gjorde Limmud ett oerhört starkt intryck hos mig och jag kände snabbt att jag ville engagera mig mer. Det som fascinerat mig mest med Limmud är att det erbjuds något för alla, att besökare och deltagare kommer med ett enormt engagemang, och att kvalitén på talarna och helgen i stort är så otroligt hög – och jag har själv fått se under detta år hur mycket tid styrelsen och övriga inblandade lägger ner ideellt och vilket driv de har för att Limmud ska bli lyckat. Jag heter Leo Vass och i år är jag otroligt glad över att få jobba med detta fantastiska gäng i min roll som Programansvarig.


 

 

 

Ivana Koutnikova är född och uppvuxen i Tjeckien. Hon studerade tyska, historia och judiska studier som också inkluderade att spendera lite studietid i Israel, Österrike och Sverige. Numera arbetar hon som programkoordinator på Paideia – European Institute for Jewish Studies in Sweden. Det är hennes tredje år som hon har varit engagerad i Limmud Stockholm.