Limmud är ett helt volontär-drivet event och organisation där vi får möjlighet att samarbeta med fantastiska människor.
Fastän själva Limmudhelgen ”bara” finns under två dagar så är vi åtta stycken eldsjälar i styrelsen som jobbar med detta året runt, helt ideellt.

Vi har dessutom programgrupper och administratörer som hjälper oss i det stora Limmudhjulet.

Vi har volontärer som tillsammans med oss jobbar hårt för att hitta otroliga föreläsare, är filmskapare, är kockar, är människor med stenkoll på ekonomi, är kommunikativa genier, är starka i sinnet, är starka i kroppen och det är tack vare er som Limmud är vad det just är – ett av nordens största judiska event och mötesplatser.

Här är 2018 års styrelsegrupp:

 

RITA SALAMON
RITA SALAMON

 

Jag har varit med ända sedan embryot av Limmud våren 2007. Vi jobbade hårt inför första Limmud i Stockholm november 2008. Sedan dess har Limmud bara ökat i antal deltagare och blivit både ett viktigt varumärke och en enormt viktig plattform för hela det judiska Sverige. Jag lägger väldigt mycket av min tid på Limmud och det är både givande, roligt, viktigt, spännande, utmanande och en  förmån att få leda detta viktiga event så det är absolut värt varenda minut. Jag är på min ”judiska resa”, hoppas du finner din. Jag heter Rita Salamon och är sedan 7 år tillbaka ordförande för Limmud Stockholm och programansvarig, en stolt sådan.

 

 

 

 

 

SYLVIA FREUND
SYLVIA FREUND

Min judiska resa började som barn till två överlevande vilka kom till Sverige från Polen efter andra världskriget. Under hela min uppväxt har jag varit aktiv i olika judiska föreningar och under årens lopp åkt ett oräkneligt antal gånger till Israel där jag har både nära vänner och familj.  I Limmud styrelse har jag varit aktiv sedan 2007 och förutom hållit sessions även haft olika roller som ansvarig för programgrupp, lördagsminglet, maten ( oj vej) och  som läkare även medicinskt ansvarig. I år har jag ansvar för logistik och administration. Det är mycket som är fantastiskt med att vara en del i Limmud, inte minst att se våra förstagångs deltagare bli helt  begeistrade.

 

 

 

 

 

 

Fredrika_Frenkiel
FREDRIKA FRENKIEL

Som judinna uppvuxen utanför den judiska gemenskapen så visste jag inte hur jag skulle påbörja min ”judiska resa”. I kokböcker? I filmer? I synagogan? Kanske inom musik eller i böcker? Vad är Glämsta och finns det andra Frenklar? Det fanns helt enkelt så många vägar att jag provade allt och fullkomligt förkovrade mig i all information som jag kunde hitta. Limmud Stockholm blev en mjuk inkörsport till det judiska livet i Sverige där jag i min egen takt kunde få en inblick och öka min kunskap utan att känna mig vilsen. Att få bidra till en plats där alla kan mötas och utbyta kunskap är en otroligt spännande uppdrag. Så här började en del av min ”judiska resa”. Jag heter Fredrika Frenkiel och är ansvarig för kommunikation i Limmud Stockholm.

 

 

 

 

BO ALBERTSSON
BO ALBERTSSON

 

Limmud är idag en samlingsplats för många som vill delta i en konversation om frågor som berör judar i Sverige, i Europa och globalt. Precis som så många av de som kommer till Limmud så är även jag på min egen “judiska resa”. Eftersom min hustru är Judinna så är mina bägge döttrar det också medan jag däremot inte har en judisk bakgrund. Limmud har blivit ett sätt för mig att bättre förstå min hustru och tjejerna, deras judiska identitet och komma närmare dem. Jag heter Bo Albertsson.

 

 

 

 

LEO VASS
LEO VASS

Bara så sent som förra året var jag med om mitt första Limmud. Jag fick nys om det från bekanta och mitt intresse väcktes när jag fick höra vilka några av talarna skulle vara. Väl på plats gjorde Limmud ett oerhört starkt intryck hos mig och jag kände snabbt att jag ville engagera mig mer. Det som fascinerat mig mest med Limmud är att det erbjuds något för alla, att besökare och deltagare kommer med ett enormt engagemang, och att kvalitén på talarna och helgen i stort är så otroligt hög – och jag har själv fått se under detta år hur mycket tid styrelsen och övriga inblandade lägger ner ideellt och vilket driv de har för att Limmud ska bli lyckat. I år är jag otroligt glad över att få jobba med detta fantastiska gäng i min roll som Volontäransvarig.

 

 

 

 

Född i Borås av judiska föräldrar som kom till Sverige 1945 direkt från koncentrationslägren i Tyskland/Polen, så min judiska identitet alltid varit en självklarhet. Jag tappade dock kontakten med det judiska i och med flytten från Borås efter studenten – först till Lund och därefter till Stockholm. Jag hittade tillbaka till mina rötter först på 2010-talet; först via Jiddish-seminarierna och de senaste åren via Limmud. Det är med stor glädje och full av energi som jag jobbar ihop med mina kollegor i Limmuds styrelse för tredje året. Jag heter Abram Mordenfeld och är ansvarig för tekniken på Limmud.

 

 

 

 

DENNIS BEDEROFF
DENNIS BEDEROFF

Under de senaste tjugo åren av mitt yrkesliv har jag arbetat med turism och resor. Nu är det dags för en annan resa – en resa för min judiska utveckling. Jag var på mitt första Limmud i november 2015 och blev fascinerad av alla de möjligheter som detta forum kan erbjuda. Idag sitter jag i styrelsen och så här kul har jag inte haft på länge. Trots omfattande arbetsuppgifter känns det som att den här verksamheten snarare skapar energi än förbrukar energi. Jag heter Dennis Bederoff och är ansvarig för ekonomi- och finansieringsfrågor i Limmud Stockholm.

 

 

 

 

 

Sedan 5 år tillbaka är jag aktiv i Limmuds styrelse. I år arbetar jag ihop med Bo Albertsson och tillsammans skall vi skapa årets program. Vi hoppas att du kommer till Limmud och tar del av vårt ”judiska smörgåsbord ” av föredrag!
Jag heter Heléne Sommerfeld och är program kordinator i Limmud Stockholm