Rita Salamon

Jag har varit med ända sedan embryot av Limmud våren 2007. Vi jobbade hårt inför första Limmud i Stockholm november 2008. Sedan dess har Limmud bara ökat i antal deltagare och blivit både ett viktigt varumärke och en enormt viktig plattform för hela det judiska Sverige. Jag lägger väldigt mycket av min tid på Limmud och det är både givande, roligt, viktigt, spännande, utmanande och en  förmån att få leda detta viktiga event så det är absolut värt varenda minut. Jag är på min ”judiska resa”, hoppas du finner din. Jag heter Rita Salamon och är sedan 7 år tillbaka ordförande för Limmud Stockholm, en stolt sådan.

 

 

ALEKSANDRA ADLER

Kunskap och lärande har alltid varit en självklar del av min judiska identitet och Limmud är ju ett fantastiskt forum till att bredda sina judiska horisonter. Jag har varit på Limmud Stockholm varje år som besökare nästan sedan dess början. Det är otroligt trevligt att få vara med i styrelsens arbete och skapa denna fantastiska upplevelse. Jag heter Aleksandra Adler och är programansvarig i Limmud Stockholm.

 

 

 

FREDRIKA FRENKIEL

Som judinna uppvuxen utanför den judiska gemenskapen så visste jag inte hur jag skulle påbörja min ”judiska resa”. I kokböcker? I filmer? I synagogan? Kanske inom musik eller i böcker? Vad är Glämsta och finns det andra Frenklar? Det fanns helt enkelt så många vägar att jag provade allt och fullkomligt förkovrade mig i all information som jag kunde hitta. Limmud Stockholm blev en mjuk inkörsport till det judiska livet i Sverige där jag i min egen takt kunde få en inblick och öka min kunskap utan att känna mig vilsen. Att få bidra till en plats där alla kan mötas och utbyta kunskap är en otroligt spännande uppdrag. Så här började en del av min ”judiska resa”. Jag heter Fredrika Frenkiel och är ansvarig för administration och logistik i Limmud Stockholm.

 

BO ALBERTSSON

Limmud är idag en samlingsplats för många som vill delta i en konversation om frågor som berör judar i Sverige, i Europa och globalt. Precis som så många av de som kommer till Limmud så är även jag på min egen “judiska resa”. Eftersom min hustru är Judinna så är mina bägge döttrar det också medan jag däremot inte har en judisk bakgrund. Limmud har blivit ett sätt för mig att bättre förstå min hustru och tjejerna, deras judiska identitet och komma närmare dem. Jag heter Bo Albertsson och i Limmud Stockholms styrelse är jag ansvarig för kommunikation.

 

 

ALEXANDRA EKWALL

Jag upplevde mitt första Limmud som besökare 2013 och blev genast överväldigad av hur mycket intressant som kunde pågå under ett och samma tak. Det fanns verkligen någonting för alla. 2014 var jag en del av volontärteamet vilket var lärorikt och ledde till nya bekantskaper och erfarenheter, något att rekommendera! 2017 är jag Volontärsamordnade 

 

 

 

ABRAM MORDENFELD

Född i Borås av judiska föräldrar som kom till Sverige 1945 direkt från koncentrationslägren i Tyskland/Polen, så min judiska identitet alltid varit en självklarhet. Jag tappade dock kontakten med det judiska i och med flytten från Borås efter studenten – först till Lund och därefter till Stockholm. Jag hittade tillbaka till mina rötter först på 2010-talet; först via Jiddish-seminarierna och de senaste åren via Limmud. Det är med stor glädje och full av energi som jag jobbar ihop med mina kollegor i Limmuds styrelse för tredje året. Jag heter Abram Mordenfeld och är ansvarig för tekniken på Limmud.

 

 

DENNIS BEDEROFF

Under de senaste tjugo åren av mitt yrkesliv har jag arbetat med turism och resor. Nu är det dags för en annan resa – en resa för min judiska utveckling. Jag var på mitt första Limmud i november 2015 och blev fascinerad av alla de möjligheter som detta forum kan erbjuda. Idag sitter jag i styrelsen och så här kul har jag inte haft på länge. Trots omfattande arbetsuppgifter känns det som att den här verksamheten snarare skapar energi än förbrukar energi. Jag heter Dennis Bederoff och är ansvarig för ekonomi- och finansieringsfrågor i Limmud Stockholm.

 

HELENE SOMMERFELD

I vår familj var mina föräldrar engagerade i Wizo och IF Hakoah. Jag växte upp i Göteborg i ett hem där mycket av tiden  gick till volontärarbete.  Själv har jag varit aktiv i Svenska Makkabiförbundet, IK Makkabi, Synagogan och sedan 4 år tillbaka i Limmud. I år är jag med i styrelsen och jobbar nära Aleksandra Adler. Tillsammans ska vi skapa Limmud programmet som kommer att vara speciellt då vi firar 10 års jubileum.  Vi hoppas att du kommer att finna programmet berikande och kan börja eller fortsätta din ”judiska resa”. Jag heter Helene Sommerfeld och är programsamordnare i Limmud Stockholm.