19-20 NOVEMBER 2022

Tobias Petersson, chef för tankesmedjan Perspektiv på Israel, har de senaste åren sysselsatt sig med att kartlägga antisemitismen och Israelhatet från Mellanöstern som letat sig in i svenska skolor, på Facebook och på gator och torg.

The Ask-project – att ställa de brännheta frågorna mitt i konflikten

Tobias Petersson chef för tankesmedjan Perspektiv på Israel intervjuar Corey Gil-Shuster från the Ask Project. Gil-Shuster är chef för för internationella programmet i konfliktlösning och medlande på Tel Aviv universitet och är grundare av the Ask-project där han intervjuar den vanliga israeliska och palestinska mannen och kvinnan på gatan om allt som rör vardagen och konflikten mellan Israel och den palestinska sidan.

Frågorna kommer från vanliga människor från hela världen och Gil-Shuster presenterar de oredigerade svaren till hundratusentals tittare på Youtube. Vad har projektet bidragit till? Hur kan vi lära oss om Mellanösternkonflikten genom att ställa frågor till ”vanligt folk”? Vilka utmaningar innebär det att ställa sig på gatan och ställa frågor om en av världens mest långlivade konflikter till människor som lever mitt i den?

Antisemitismen och Israelhatet politikerna ville blunda för

Våldsbejakande antisemitism och antisionism i klassrum, på gator och torg och på nätet

Tobias Petersson, chef för tankesmedjan Perspektiv på Israel har de senaste åren sysselsatt sig med att kartlägga antisemitismen och Israelhatet från Mellanöstern som letat sig in i svenska skolor, på Facebook och på gator och torg.  Föreläsaren kommer att tala om det våldsbejakande judehat och Israelhat som fortfarande ökar i Sverige och söker legitimitet och normalisering bland våra politiker, myndigheter och kommuner.

Petersson kommer att beröra aktuella antisemitiska händelser de senaste åren som hans tankesmedja varit först med att lyfta upp och problematisera så som den medialt uppmärksammade våldsbejakande antisemitismen på Gustav Adolfs Torg i Helsingborg, skolverksamheter som lär barn att hata Israel. Föreläsaren kommer också att diskutera hur den politiska debatten förändrats de senaste åren kring detta judehat. Publiken kommer att få möjlighet att ställa frågor.  Tid: 45-60 min.

0 kr