18-19 NOVEMBER 2023

Annie Lööf är Centerpartiets partiledare sedan hösten 2011. Hon har varit riksdagsledamot sedan 2006, och under åren 2011 till 2014 var hon näringsminister i Alliansregeringen. Hon har på senare tid profilerat sig i frågor kring nazism och antisemitism.

Är Sverige naiv när det gäller antisemitismens påverkan av det demokratiska Sverige?

Nazister marscherar återigen på våra gator. Och gärna utanför synagogor. De uppträder i Almedalen och försöker erövra våra offentliga rum. Alltmedan opinionen debatterar yttrandefrihet och polisen försöker tolka lagen. Parallellt ser vi en ökad import av antisemitism från arabvärlden. Liksom att den poppar upp i länder som Ungern och Polen igen. I skolorna i Sverige ifrågasätter allt fler att Förintelsen ägt rum. Konspirationsteorier börjar bli vardagssanningar. Och i Malmö vittnar många om att de inte vågar bära vare sig kippa eller Davidsstjärna. Men kanske mest uppseendeväckande är att antisemitismen är en del av retoriken på sociala medier.Är det så att antisemitism börjar bli normaliserat, sakta och smygande?

Om detta blir det ett samtal mellan Centerledaren Annie Lööf, Naomi Abramowicz, ledarskribent på Expressen och Erik Helmersson, ledarskribent på Dagens Nyheter.

Samtalsledare är Herman Melzer.

0 kr