Limmuds lokaler

De tre första åren höll Limmud Stockholm till på Hillelskolan och Judiska Centret. De lokalerna växte vi ur snabbt och hamnade ett år på Victor Rydberg vid Jarlaplan. Därefter höll vi till på Norra Real under sex år. Dessa lokaler var bra på många sätt men vi fick mycket feed-back från våra deltagare att lokalerna var trånga och utan ventilation. Under dessa sex år ökade vårt deltagarantal dessutom och vi stod inför ett faktum att vi behövde flytta.

Detta gjorde vi häromåret och att byta lokal innebar stora förändringar både för alla deltagare men också för oss arrangörer. Den stora skillnaden för oss var att gå från en ”tom” lokal där vi behövde göra allt från att tömma lokalerna på stolar och bord för att sedan efter allt var slut återställa lokalerna till befintligt skick till att hyra in teknik, städ osv osv till en lokal som är en konferenslokal där vi får allt serverat. Det innebär stor skillnad för våra volontärer och för oss i styrelsen som iordningställer allt inför helgen. Självklart är det en del jobb ändå men vi kan fokusera på andra saker än iordningställande av lokalerna.

Utifrån första året i de nya lokalerna har vi tagit med oss erfarenheter och ändrat till förra året vilket var lyckat.

Här är en del justeringar vi tog med oss inför Limmud 2019:

  • Det var längre pauser mellan sessionerna för att minimera stressen som uppstod första året. Limmud är en social mötesplats och därför har vi gjort utrymme för att kunna umgås.
  • Vi hade en lunchpaus i 45 minuter för att servera ”a schmergås” både under lördagen och söndagen.
  • Vi ändrade matkonceptet till ”a schmergås”. Det innebar mindre stress och man kunde själv välja när man vill äta. En annan fördel är att vi på det sättet minimerade soporna.
  • Det är begränsningar i rummen, dvs ett maxantal personer som får plats samtidigt. Detta är för att kunna utrymma lokalerna vid en eventuell brand. Vi uppmanade alla deltagare att utmana sig genom att söka upp en annan spännande session, en som du kanske aldrig tänkt på tidigare men som kommer ge dig en annan dimension. Helt i enlighet med Limmuds idé och kärnvärden.
  • Efter varje session tömde vi lokalerna. För att i lugn och ordning kunna iordningställa lokalerna för nästa session och detta gjordes även av säkerhetsskäl. 
  • Vi som arbetar med Limmud (över 100 personer) gör det helt ideellt utan ersättning. Tänk på detta när du ser en volontär. Säg gärna tack och hjälp gärna till så att Limmudeventet blir en helg av kunskap, inspiration och glädje. 
  • Av säkerhetsskäl kommuniceras Limmuds lokal vid anmälan.