Varför är det viktigt att vara jude?

Hur får jag  nästa generation att fortsätta  leva judiskt om jag inte är religiös?Hur  förmedlar vi judisk identitet till våra barn om religionen inte är det viktigaste? Stefan Einhorn, Elie Kellermann och Lena Posner Körösi samtalar.

Stefan Einhorn är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Radiumhemmet. Han har skrivit en rad populärvetenskapliga böcker och romaner. Hans senaste bok ”De nya dödssynderna” kom ut hösten 2014. Hans thriller Stenträdet gavs ut 2013. Stefan Einhorn är en ofta anlitad föreläsare inom områdena etik, godhet och visdom. Han medverkar regelbundet i radio och TV och har bland annat varit sommar– och vinterpratare.

Elie Kellermann bor och arbetar i Stockholm som dokumentärfilmsskapare. Sedan unga år har Elie engagerat sig i det judiska ungdomslivet i Stockholm och även suttit i Judiska Församlingens styrelse och fullmäktige. I två års tid bodde Elie i Malmö där han delvis föreläste på skolor om att vara ung jude i Sverige.

Lena Posner-Körösi, född i Göteborg av två judiska föräldrar, mamma till två söner och gift med en judisk man. Är leg.psykolog som på heltid driver och arbetar i företaget Kommunicera. Var ordförande i Stockholms judiska församling och Judiska Centralrådet mellan 1999 – 2015. Har deltagit i ett otal offentliga debatter om och för judar i Sverige. Är ordförande för nystartade judiska folkhögskolan Paideia Folkhögskola samt samordnar projektet Amanah i Malmö (samarbetsprojekt judar och muslimer).