Vill du hjälpa till som Volontär?

Limmud Stockholm firar 10-år! Den 18/19 november slår vi upp dörrarna – Ta chansen du också att vara med och bidra till det judiska Stockholm! I Limmud Stockholm arbetar alla från styrelse till volontärer ideellt. Vi gör det för att vi vill bidra, utvecklas och skapa fantastiska möten mellan människor under temat judisk identitet. Som volontär bidrar du med det som just du är bra på och tycker är roligt. Under Limmud arbetar cirka 40 volontärer med olika uppdrag och det finns alldeles säkert något som passar just dig. Anmäl dig som volontär HÄR

Vi har pratat med Alexandra som är volontär samordnare på årets Limmud och bett henne berätta lite mer om hur det är att vara volontär på Limmud.

Du är volontärsamordnare för Limmud sthlm – vad innebär det?

Som volontärsamordnare ansvarar jag för att rekrytera, organisera och handleda våra engagerade och entusiastiska volontärer. Jag tycker det är otroligt roligt och mycket lärorikt! Detta är mitt tredje år och det är fantastiskt att se att fler och fler väljer att gå med i vårt volontärsteam.

Vad tror du att det beror på?

Limmud är en sån fantastiskt grej! Jag tror att de som väljer att ta steget från deltagare till volontär gör det för att få ut mer av Limmud. Att få chansen att känna gemenskapen både innan och efter konferensen, att knyta nya bekantskaper, att få sätta på sig den där “Limmudniktröjan” är faktiskt något speciellt! Många säger också att de vill ge tillbaka, bidra att skapa det judiska Stockholm och att Limmud är ett bra forum att göra detta.

Vad innebär det att vara volontär?

För att lyckas erbjuda en spännande konferens av hög kvalité är vi i stort behov av volontärer. Som volontär kan man välja mellan en rad olika arbetsuppgifter. Det kan handla om att se till en föreläsningssal, sälja fika, checka in deltagare eller dela ut mat. Det är intensivt men otroligt roligt! Som volontär är man också inbjuden till Limmuds shabbatmingel och efter konferensen brukar vi ha en reunion med en middag och rolig aktivitet.

Varför ska man bli Limmudvolontär?

För att det är superkul – du får nya vänner, bidrar till att skapa någonting fantastiskt. Det är någonting speciellt med att vara en Limmudnik!

Volontäranmälan sker på hemsidan www.limmud.se under fliken volontär eller så kan du bara KLICKA HÄR Vid frågor, tveka inte att maila alexandra@limmud.se