Roy Doliner om judiska symboler

Varje år kommer miljontals människor för att se Michelangelos Sixtinska Kapellet och dess tak. Det är den största frescomålningen i den mest heligaste av kristendomens kapell; men det finns inte en enda kristen bild i detta stora, magnifika konstverk. Roy Doliner som fått namnet “Roms judiska Robert Langdon” av den italienska pressen, hävdar däremot att det finns symboler och meddelanden som Michelangelo dolt och som har en judisk anknytning. Det tyder på att den berömda renässansmålaren studerat judisk litteratur som Kabbalat. Roy Doliner är en internationell författare och föreläsare, och medförfattare till NY Times bästsäljare ”THE SISTINE SECRETS”. Han syns ofta i italienska medier där han berättar historien om konst, italiensk judendom och renässansen.  Hans senaste bok är HIDDEN UNDER BEAUTY: Kabbalistic Secrets in Italian Art. Roy har samma slags bisarra och eklektiska bakgrund som Michelangelo. Artist och , författare. Hans studier omfattar flera främmande språk, inklusive italienska, amerikanskt teckenspråk, franska, italienskt teckenspråk, hebreiska, latin och flera andra. Han är idag en passionerad föreläsare om judendom och en evig student av Torah och Talmud. Roys pjäser och filmer är alla djupt andliga, fulla med en hälsosam dos av humor. Hans komedi Last Words , om de privata konversationerna mellan Gud och Moses har fått smått fantastiska recensioner. Roy är den första religiösa juden som är behörig av Vatikanen att agera som docent och guide i katolska museer.