2017 – Louisa Lyne tillbaka med Yiddishe Kapelye och gästartist

Limmud 2017

Louisa är tillbaka med sin ensemble i år och hon har lovat att ta med sig en gästartist. Mer om detta senare. Förra året fick vi stifta bekantskap med Louisa Lyne och det Yiddishe Kapelye. Det var en omtumlande, varm och inspirerande bekantskap.  Under 2010 började Louisa arbeta tillsammans med ensemblen ” Di Yiddishe Kapelye ” bestående av dragspel, fiol, cello, kontrabas, gitarr och piano . Med Louisas karismatiska låtar och atmosfär som genereras av de skickliga musiker har gruppen fascinerat publik i olika delar av världen. Alltid på Yiddish. Gästföreläsare. Louisa Lyne är en etablerad sångare och artist, ursprungligen från Härnösand och bor idag i Malmö. För några år sedan fokuserade hon på sånger på jiddisch och hennes repertoar innehåller både traditionell musik men också eget, nyskrivna material. Allt på jiddisch. Trots att Louisa inte växte upp med judiska traditioner beskriver hon sitt första möte med jiddisch som kärlek vid första ögonkastet.

Louisa har introducerat jiddisch till en bred svensk publik. Hon har fått flera nomineringar i tävlingar och vunnit prestigefyllda priser. Sedan 2010 arbetar Louisa med ensemblen ”Di Yiddishe Kapelye” som består av dragspel, violin, cello, baskassa, gitarr och piano. Tillsammans har denna grupp fascinerat och glatt publik i olika delar av världen.