Harry Schein och hans judiska identitet

Möt tre personer som kan berätta sin historia om Harry Schein. Författaren Åsa Moberg, som i boken Kärleken i Julia Anderssons liv, avslöjade sin relation med Harry Schein. Ingrid Lomfors, chef för Forum för Levande Historia, som har skrivit en doktorsavhandling om de judiska flyktingbarnen som kom till Sverige 1938-39. Maud Nycander, en av producenterna av dokumentärfilmen Citizen Schein. Moderator är journalisten Stefan Mehr, fd chefredaktör på Månadsjournalen.

Filmen Citizen Schein har hyllats på alla sätt. Den berättar den fascinerande historien om den ensamkommande judiske flyktingpojken som erövrade den svenska offentligheten med lika delar briljans och fräckhet. Men hur var det med Harry Scheins förhållande till sin judiska identitet? En del menar att han ville dölja sin bakgrund. Andra anser att han bara var totalt ointresserad av att bli identifierad som jude.